Om Siim City Singeres

Siim City Singers er et kor for voksne.

Koncert på Ry Højskole ved Ry Kunstforenings forårsudstilling 2017

Koret startede i 1998 med Line Brandt som korleder.

I august måned 98 mødte knap 20 sangglade mænd og damer op i Sognehuset i Ry til den første koraften. Det blev starten på en kor-succes. Line Brandt udviklede sangerne og koret og stod i løbet af få år i spidsen for et kor med 40 deltagere.  I de senere år har koret haft venteliste – dog mest for sopran- og alt-sangere.

Line Brandt stod i spidsen for koret indtil 2015 og førte koret igennem mange spændende koncerter i Østjylland og i Tyskland, hvor koret i en årrække havde et venskabskor. Koret har under Lines ledelse givet koncerter med blandt andre Viborg Bigband med Jesper Riis som solist og Silkeborg Bigband.

I sæsonen 2016/2017 overtog Laura Launbach koret. Sammen med Laura fik koret en meget spændende og udfordrende oplevelse, da Siim City Singers sammen med andre kor blev udvalgt til at synge i Musikhuset i Aarhus sammen med Tina Dickow.

September 2017 overtog Kasper Fonnesbæk Andersen dirigentstokken, og den har han stadig – til stor glæde for koret.

I 2019 var koret stamkor for et Kor 72 arrangement i Musikhuset i Århus for opførelsen af Jazz Oratoriet “24 timer” af Bernhard Christensen. Dirigent ved koncerten var Jakob Høgsbo, og Kasper Fonnesbæk var ved klaveret.

Koret valgte i 2010 at blive en selvstændig forening under Ry Aftenskole med navnet Korforeningen Siim City Singers.

Koret har taget navn efter en gammel bydel i Ry, Siim.