Om Siim City Singeres

NY KORLEDER SØGES

Vores meget dygtige korleder gennem 5 år Kasper Fonnesbæk har fået for mange jern i ilden, og må trække sig fra koret efter denne sæson.Vi mangler derfor til forårssæsonen 2022 en engageret og dygtig korleder.

Har du lyst, eller vil du vide mere, så kontakt formand for bestyrelsen Knud Markvard Andersen på mail knudmarkvard@gmail.com eller telefon 2980 1950

Siim City Singers er et kor for voksne.

Koncert på Ry Højskole ved Ry Kunstforenings forårsudstilling 2017

Koret startede i 1998 med Line Brandt som korleder.

I august måned 98 mødte knap 20 sangglade mænd og damer op i Sognehuset i Ry til den første koraften. Det blev starten på en kor-succes. Line Brandt udviklede sangerne og koret og stod i løbet af få år i spidsen for et kor med 40 deltagere.  I de senere år har koret haft venteliste – dog mest for sopran- og alt-sangere.

Line Brandt stod i spidsen for koret indtil 2015 og førte koret igennem mange spændende koncerter i Østjylland og i Tyskland, hvor koret i en årrække havde et venskabskor. Koret har under Lines ledelse givet koncerter med blandt andre Viborg Bigband med Jesper Riis som solist og Silkeborg Bigband.

I sæsonen 2016/2017 overtog Laura Launbach koret. Sammen med Laura fik koret en meget spændende og udfordrende oplevelse, da Siim City Singers sammen med andre kor blev udvalgt til at synge i Musikhuset i Aarhus sammen med Tina Dickow.

September 2017 overtog Kasper Fonnesbæk Andersen dirigentstokken, og den har han stadig – til stor glæde for koret.

I 2019 var koret stamkor for et Kor 72 arrangement i Musikhuset i Århus for opførelsen af Jazz Oratoriet “24 timer” af Bernhard Christensen. Dirigent ved koncerten var Jakob Høgsbo, og Kasper Fonnesbæk var ved klaveret.

Koret valgte i 2010 at blive en selvstændig forening under Ry Aftenskole med navnet Korforeningen Siim City Singers.

Koret har taget navn efter en gammel bydel i Ry, Siim.